2023 in cijfers
8,1 ondernemers rapportcijfer
844 ondernemers contacten
529 begeleidingstrajecten
87 totaal aantal bijeenkomsten
4.413 totaal aantal bezoekers
€250.000 toegekende financiering aan ondernemers
8,1 ondernemers rapportcijfer
844 ondernemers contacten
529 begeleidingstrajecten
87 totaal aantal bijeenkomsten
4.413 totaal aantal bezoekers
€250.000 toegekende financiering aan ondernemers
Kennispoort helpt ondernemers en bedrijven in Regio Zwolle verder. Dat doen we door het geven van innovatieadvies, het organiseren van evenementen en het begeleiden van ondernemers. Ook in 2023 organiseerden we inspirerende evenementen.
Bondus is de winnaar van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2023 met...
Lees meer over bondus winnaar van de innovatieprijs van regio zwolle 2023.Donderdagochtend 12 oktober 2023 vertrokken 24 vertegenwoordigers uit Regio Zwolle voor een...
Lees meer over terugblik inspiratiereis nordrhein-westfalen.Donderdag 7 en vrijdag 8 september 2023 gingen zo’n twintig koplopers en...
Lees meer over good practice experience: koplopers uit regio zwolle ontmoeten elkaar aan boord.Op woensdag 4 oktober 2023 vond het Kennispoort Regio Zwolle Diner plaats! Impactvolle ondernemers, overheid, vertegenwoordigers en bestuurders uit Regio Zwolle ontmoetten elkaar. In de Statenzaal bij de Staatsman opende Andries Heidema, commissaris van de koning, de avond. Daarnaast ging de mini-documentaire Koersvast over ondernemend Regio Zwolle in première. Hierover gingen Arie Slob, Inge Grimm, Rob Zuidema en Sander de Rouwe in gesprek met Marius Woldberg. Het diner vond aansluitend plaats bij het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. We kijken terug op een geslaagde avond!
Koersvast is een mini-documentaire waarin Willemijn Prins, communicatieadviseur Kennispoort Regio Zwolle, op onderzoeksreis gaat door ondernemend Regio Zwolle. De video schetst een beeld van het Hanzeverleden, het huidige samenwerkingsverband in Regio Zwolle en de ondernemers die hier actief zijn.
Wat kenmerkt Regio Zwolle en de ondernemers die hier werken? Wat heeft de regio ondernemers te bieden? En wat levert het samenwerkingsverband op? Willemijn stelt de vragen die ze vaak door de regio hoort rondgaan. Door te kijken naar het Hanzeverleden en heden, wil ze antwoorden vinden voor de toekomst.
Bekijk Koersvast
Lees het volledige artikelInnovatie
‘Delic Music is een creatief bedrijf waar we onze projecten gebaseerd op kunst en muziek de wereld in brengen. Huda zingt, componeert en doet het projectmatige en zakelijke gedeelte. Ik ben muziekproducer en maak schilderijen’, vertelt Delic. Op dit moment werken Delic en Huda aan een nieuw project: ReCharge. ‘Het idee voor dit project ontstond door te kijken naar de wereld waarin we nu leven. Het is normaal geworden om de hele dag ‘aan’ te staan, geprikkeld te worden en druk te zijn. Hierdoor raken mensen overprikkeld en kun je last krijgen van verschillende klachten. ReCharge is een oplossing voor dit maatschappelijke probleem’, vertelt Huda.
Lees het volledige artikelInternationaal ondernemen
Dimitri Nashid Khali, oprichter en eigenaar van de Time to Speak Group: ‘Met het succes van het platform Online-ALV ontstond in coronatijd de ambitie om hiermee de Duitse markt te betreden. De Duitse markt was voor ons een nieuwe markt. Maar zonder hulp dit platform uitrollen, was best een grote stap. Daarom vroegen we Kennispoort om hulp. Samen met Han Smidt, adviseur internationalisering, liepen we een traject door om Online-ALV klaar te stomen voor de Duitse markt. Uiteindelijk is dit met hulp van Han gelukt.’
Lees het volledige artikelDigitalisering
Vogelzang Dakelementen is constant bezig met innovatie. Het bedrijf zit midden in een grote digitaliseringsslag. Jos Vogelzang, mede-eigenaar van Vogelzang Dakelementen kwam in aanraking met het EDIH (Europese Digitale Innovatie Hubs)-assessment via Stendert de Vries, programmamanager bij Kennispoort Regio Zwolle. Met het EDIH-assessment van BOOST krijgt een onderneming inzicht in de huidige situatie van het bedrijf en waar een ondernemer op het vlak van digitalisering naartoe wil. ‘Ik ben erg blij met het EDIH-assessment! Het was een mooie spiegel voor onze onderneming. De uitkomsten van het assessment waren positief. Toen ik met mijn collega’s terugkeek op het moment waarop we een doel stelden op bedrijfsniveau, zagen wij dat dit niveau wel degelijk bereikt wordt. Daarnaast gaf het EDIH-assessment veel inzicht in kansen en mogelijkheden om nog verder te groeien. Denk bijvoorbeeld aan de toekomstige oplevering van een gehele bovenverdieping’, vertelt Jos tevreden.
Duurzaam en circulair ondernemen
Het hergebruik van materialen speelt vanaf de start van het bedrijf een grote rol. ‘Tien jaar geleden waren we in Nederland nog niet zo bezig met hergebruik van dingen zoals trapliften. Verduurzamen en vergroenen kwam in de trapliftenmarkt nog niet veel voor. Dat producten die goed zijn, niet worden weggegooid, vinden wij bij Smienk Trapliften heel normaal. Met die gedachte ben ik het bedrijf ook begonnen. Nu, tien jaar later, laat je zien dat je circulair bezig bent en nadenkt over het hergebruik van grondstoffen. Dat deden wij vanaf het begin al. Andere ondernemers wil ik meegeven dat ze echt moeten kijken naar hergebruik van materialen’, vertelt Erik Smienk, eigenaar van Smienk Trapliften.
Lees het volledige artikel