Jan Groen van Green Organics deelt zijn kennis over ketenregie binnen de agri & food sector
“De agrarische wereld honderd procent biologisch maken.” Dat is de droom van…
Kristel Leerkes-Boerhof is directeur en eigenaar van Boerhof Projectinrichters. Dit familiebedrijf in Heeten, dat dit jaar vijftig jaar bestaat, is specialist op het gebied van projectinrichting. Ze ontwerpen en leveren creatieve oplossingen voor met name kantoren, onderwijs en zorg. Boerhof Projectinrichters houdt hierbij vast aan vier kernwaarden: vernieuwen, presteren, beleven en vertrouwen. ‘Wij als team pionieren, beleven het vak en hechten waarde aan langetermijnrelaties’, deelt Kristel trots. Ze wil haar ervaringen over maatschappelijk verantwoord ondernemen delen met andere ondernemers binnen het programma van Good Practice.
Iets waar Boerhof Projectinrichters zich echt in onderscheidt is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dertig jaar geleden wonnen de ouders van Kristel met Boerhof Projectinrichters al hun eerste milieuprijs. ‘Nu wij het jubileum vieren, besef ik hoelang ons bedrijf al bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Dit geeft mij nog meer motivatie om vooral door te blijven zetten en verder te groeien in maatschappelijk verantwoord ondernemen’, vertelt Kristel enthousiast.
Doordat de passie voor duurzaamheid binnen Boerhof Projectinrichters altijd is doorgegeven, maakt het ondertussen deel uit van de strategie, ambities en doelstellingen. Kristel vindt het belangrijk om hier zoveel mogelijk medewerkers bij te betrekken. ‘Zo houden we regelmatig brainstormsessies om meer kansen te ontdekken op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast werken we samen met onderwijsinstellingen vanuit Innovatiehub Salland’, deelt Kristel. Dit is een samenwerking van vier bouwgerelateerde bedrijven uit de regio Salland. Het doel is om jong talent de behouden in de regio. Kristel is een van de initiatiefnemers van deze hub.
Een tijd geleden liep Kristel tegen iets aan. Er kwamen veel oude gordijnen terug uit projecten (o.a. van Defensie) die zouden worden weggegooid. Kunnen we daar niet iets mee doen, vroeg ze zich af. Kristel zocht de samenwerking op met Vadain en Polymer Science Park om de oude gordijnen op een duurzame manier te hergebruiken. ‘We hebben nog een lange weg te gaan, maar het is mooi om samen met partijen uit de regio deze uitdaging aan te gaan’, vertelt Kristel.
Kristel wil dat haar bedrijf de circulaire projectrichter wordt in de regio. ‘We willen onze klanten aan het denken zetten over een duurzame inrichting. Dit willen we doen door hergebruik en refurbishment onder de aandacht te brengen. Daarnaast delen we zoveel mogelijk kennis. We hopen als er vragen zijn over duurzaamheid, mensen eerst aankloppen bij ons.’
Tijdens Good Practice hoopt Kristel ondernemers in Regio Zwolle te bereiken en inspireren met haar ervaringen over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook ziet ze graag dat andere bedrijven zich gaan openstellen om onderling meer kennis uit te wisselen, met name om jonge talentvolle ondernemers verder te helpen.
Good Practice wil het ondernemerschap van ondernemers en bedrijven in Regio Zwolle versterken en vergroten. Good Practice heeft een team van koplopers met verschillende expertises geselecteerd en gevraagd om collega-ondernemers te helpen groeien. Van vraagstukken over interne bedrijfsvoering tot omgaan met grote transities: elke koploper heeft een eigen kennisgebied binnen zijn bedrijf ontwikkeld en staat voor je klaar. De aangewezen koplopers delen hun unieke kennis en ervaring en versterken het netwerk in Regio Zwolle.
“De agrarische wereld honderd procent biologisch maken.” Dat is de droom van…
Gabriëlla Esselbrugge is mede-eigenaar en derde generatie van het hotel de Dames…
Marriël van der Most is directeur van familiebedrijf Koninklijke van der Most…