Jan Groen van Green Organics deelt zijn kennis over ketenregie binnen de agri & food sector
“De agrarische wereld honderd procent biologisch maken.” Dat is de droom van…
Emmelien Regeling, algemeen directeur van RPP Kunststofoplossingen in Nieuwleusen, werkt dagelijks aan de wereld van morgen. Met haar kennis over kunststoffen, circulair ondernemen en haar langetermijnvisie wil ze anderen inspireren en motiveren om na te denken over de toekomst. Emmelien gaat haar kennis, kunde en ervaringen delen met andere ondernemers binnen het programma Good Practice van de Regio Deal Regio Zwolle.
RPP Kunststofoplossingen is een familiebedrijf dat in 2003 is opgericht door vader Theo Regeling. In 2016 nam Emmelien het stokje van hem over en inmiddels werken er twintig personen bij RPP, waaronder ook haar zus en zwager. ‘We zijn een (toe)leverancier van kunststofproducten en kunststofonderdelen, zowel nationaal als internationaal. We luisteren nauwkeurig naar de wensen van onze klanten en leveren aan de hand van die wensen een kwalitatief product op maatwerk af’, legt Emmelien uit. ‘Je kunt het zo gek niet bedenken en wij kunnen het wel. Kunststof is stiekem best leuk,’ zegt ze met een glimlach. Emmelien haar circulaire visie komt tot uiting in het pand waarin RPP Kunststofoplossingen zich bevindt. ‘We hebben hard gewerkt aan De Duurzame Kunststoffabriek hier in Nieuwleusen, een echt circulair en energieneutraal pand.’
Maar wat maakt RPP Kunststofoplossingen precies? Emmelien: ‘Denk aan onderdelen voor auto’s, boten, ventilatie en meer.’ RPP zit in een nichemarkt doordat ze maatwerk in kleine series maken. Iets wat ooit een massaproduct was en niet meer wordt geproduceerd, kan RPP nog wel produceren in kleine oplagen. ‘Onze positie is uniek. We zijn een koploper in een energieneutrale productie. Dit is niet de enige reden waarom klanten voor ons kiezen. Onze prijzen, zeker in deze tijd, zijn een stuk stabieler dan die van anderen.
‘Het is altijd mijn intentie geweest om circulair te bouwen’, vertelt Emmelien als we door De Duurzame Kunststoffabriek lopen. ‘Maar we hebben ons verbaasd over waar we allemaal tegenaan liepen in het bouwproces. Alle discussies die we moesten voeren, dat wil ik anderen besparen.’ Emmelien deelt haar kennis, zodat ondernemers het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. ‘Ik wil met anderen nadenken over wat nodig is om ondernemer te zijn voor een nieuwe wereld. Betekenisvol ondernemen. Denk aan nieuwe businessmodellen om je steentje bij te dragen.’ Emmelien wil graag met verschillende ondernemers in gesprek gaan. ‘Iedereen die nadenkt over de toekomst en over toekomstbestendig zijn, is welkom. Voor echt circulair denken en bouwen heb je vooral veel geduld en doorzettingsvermogen nodig, omdat het gewoon nog niet vaak genoeg wordt gedaan. Als je een visie hebt, laat die dan vooral niet los’, adviseert Emmelien afsluitend.
Good Practice wil het ondernemerschap van ondernemers en bedrijven in Regio Zwolle versterken en vergroten. Good Practice heeft een team van koplopers met verschillende expertises geselecteerd en gevraagd om collega-ondernemers te helpen groeien. Van vraagstukken over interne bedrijfsvoering tot omgaan met grote transities: elke koploper heeft een eigen kennisgebied binnen zijn bedrijf ontwikkeld en staat voor je klaar. De aangewezen koplopers delen hun unieke kennis en ervaring en versterken het netwerk in Regio Zwolle.
“De agrarische wereld honderd procent biologisch maken.” Dat is de droom van…
Gabriëlla Esselbrugge is mede-eigenaar en derde generatie van het hotel de Dames…
Marriël van der Most is directeur van familiebedrijf Koninklijke van der Most…